שתי שאלות על בישול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/01/2006 | 03:20 | מאת: נירית

1. שמעתי שצירוף של פחמימות עם קטניות למשל אורז עם עדשים - מומלץ ובריא מאוד כי זה יוצר חלבון מלא. האם יש אמת בדבר? 2. הבנתי שיש דרך לבשל ירקות מבלי להרוס את הצורה התאית שלהם? האם יש באפשרותך להסביר כאן כיצד? בתודה מראש

22/01/2006 | 18:19 | מאת: צביקה קורן

נירית שלום, 1. בהחלט כן! שילוב של דגנים וקטניות מספק לגוף חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו חיוניות. בקטניות חסרה חומצת אמינו אחת מתוך 22 (מטיונין) ודגנים חסר ליזין. השילוב של שתיהן נותן כאמור חלבון מלא ולכן מומלץ לאכול עדשים עם אורז, חומוס עם כוסמת, אפונה עם דוחן וגם לחם עם חומוס. 2. יש שיטת בישול מסתורית שלטענת המשווקים אותה היא שומרת על כל הויטמינים והמינרלים. אם מריוס ויטנר ועידית סער גולשים בפורום הם ישמחו להסביר לך. יש גם המוכרים סירי ספטר במאות שקלים ששומרים על המירקם של הירק. אני בעד בישול קצר ופשוט באידוי או עם מעט מים. ויטמין C תמיד נהרס כבר ב 60 מעלות ולכן חשוב לאכול גם מזון חי במקביל למבושל. בהצלחה צביקה

24/01/2006 | 17:08 | מאת: יעקב

צביקה שלום, בשיטת בישול הראשונה אתה מציעה לחם עם חומוס, הכוונה לממרח או גרגרים. בממרח חומוס מוכן קימים חומרים לא בראים כגון:חומר משמר, חומר מיצב, ונתרן.

מנהל פורום תזונה טבעית