סלק
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, מכיוון שיש לי כולסטרול רע במידה גבוהה, הוצע לי לשתות מיץ סלק. רציתי לדעת: האם זה נכון שלסלק יש תכונה של "מנקה כבד"? מה הצורה הנכונה ביותר להכין את מיץ הסלק? הבנתי שצריך לשתות אותו לא מבושל. האם אפשר להכין כמות ולשמור אותה במקרר? האם כדאי להוסיף למיץ משהו נוסף (שמן זית?)
ליאורה שלום, אני לא ממליץ לשתות מיץ סלק לבד - הוא יותר מידי "חזק". כדאי לשלב אותו עם גזר, סלרי ומלפפון (אפשר להוסיף גם קישוא, חסה ופטרוזיליה) כוס מיץ ל"ניקוי כבד" ולבריאות כללית יהיה מורכב מ: 1 גזר חצי סלק קטן או רבע גדול, גבעול סלרי, מלפפון וקישוא קטן. כל הירקות חיים ולא מבושלים. רצוי להוסיף שמן זית העוזר בספיגת הויטמינים המסיסים בשמן ובמיוחד (בטא קרוטן). לא רצוי לשמור במקרר ורצוי לשתות תוך 20 דקות מהסחיטה - המיץ מתחמצן מהר. אנא קראי את התשובה שנתתי למילי שורה אחת למעלה. סלק זה לא תרופה. ניקוי כבד מושג רק באמצעות הימנעות מזיהומו על ידי מזון קלוקל וביצוע צום של מספר ימים 1פעם או פעמיים בשנה. בהצלחה צביקה