מה עם סלומון מעושן קל יותר לעשות גם שם יש אומגות ?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הסלמון המעושן גם טעים וגם זמין וכן טונה מקופסת שימורים אך האם גם בהם יש אומגות שממומגות?
עדנה שלום, אני לא ממליץ על שימוש בסלמון מעושן ובטונה משומרת. מזון מעושן מכיל כמות רבה מאוד של מלח ויש בו חומרים החשודים כמסרטנים (ניטריטים וניטראטים). בטונה יש חומרים משמרים, שמן לא איכותי, הרבה מלח וקצת פח. מומלץ להימנע למרות שזה "טעין וזמין" ואולי יש בו גם אומגה 3. ניזקו עולה על תועלתו. מקור מצויין לאומגה 3 - פשתן טחון או שמן פשתן. בהצלחה צביקה.