ויטמינים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כמה זמן זה בישול קצר בהם עדיין לא נהרסים כל הויטמינים?
רוני שלום, משך הבישול משתנה בהתאם לסוג המזון. תירס מבשלים 5 דקות קישואים, כרובית, ברוקולי 10 דקות בצל, שומר, כרישה - 20 דקות שורשים: 30 -45 דקות דגנים: 60 דקות קטניות 2.5 עד 3 שעות. פטרוזיליה ושמיר לא מבשלים בכלל אלא מוסיפים לתבשיל או למרק אחרי שמכבים את האש. כתבתי שויטמין C נהרס כבר ב 60 מעלות ויטמינים אחרים יכולים לשרוד באופן חלקי עד שעה. בהצלחה צביקה