הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
,שלום לפי דבריך ש הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים 1 אם כך כמה זמן לבשל אידיאלי פולי סויה שעועית חומוס שלא יהיו קשים לעיכול? 2הויטמינים הרי בכל מקרה נאבדים בבישול ?לא.? 3 אין תועלת מרובה ,אך מבין שפעם בחודש אין "נזק" ?? 4לשמור על הויטמינים מנביט עדשים ואוכל חי בטח תסכים איתי . אבל אם מאדה אותם שוב נשאר ללא הויטמינים או שיש לך עצה? 5 הרי בכל בישול נהרס הויטמ ין מעל 60 מעלות או יש מינימום גם לזמן ? רב תודות
דן שלום, ציפיתי לתגובה כמו שלך בעניין הקיטניות ולכן כתבתי במפורש ש"ראוי לציין כי משך הבישול של קיטניות שונה מזה של דגנים וגם ירקות שורשיים יש לבשל יותר מאשר ירקות שגדלים מעל האדמה". 1. קיטניות מבשלים 2- 3 שעות, אבל לא 15 שעות... 2. רוב הויטמינים אובדים בבישול ארוך, אבל לא בבישול קצר. 3. פעם בודש אין נזק וגם לא מפעם בשבוע - בתנאי שבשאר ימי השבוע אוכלים נכון. 4. עדשים מונבטים אפשר לאכול חי או לאדות. את הויטמינים מקבלים ממזון חי - ירקות, פירות, שקדים ואגוזים. במזון המבושל יש מינרלים וחלבון. 5. ויטמין C נהרס ב60 מעלות יש עוד ויטמינים שלא נהרסים באופן מלא בבישול קצר או ב"הקפצה" (B, D, E, בטא קרוטן). יש לך חוסר ידע ומידע בנושא תזונה נכונה - מציע שתקרא ספרים בנושא תזונה טבעית. בהצלחה צביקה
כמה זמן זה בישול קצר?