תחליפי מלח

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/01/2006 | 11:39 | מאת: יעל

צביקה, שלום חיפשתי בפורום לגבי תחליפי מלח ולא מצאתי. אני מבקשת אם יש לך מידע/ המלצה לגבי תחליפי מלח כאשר הבעיה היא: יתר לחץ דם. תודה ויומטוב, יעל

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2006 | 15:35 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אם את יעל הותיקה בפורום את ודאי יודעת שצריך לטפל במחלות בגישה הוליסטית ולא באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת או גריעת מזון זה או אחר. לגבי תחליפי מלח, קיימים בשוק מספר תחליפים. הפופולארי ביותר הוא מלח אשלגן, שבו האשלגן מחליף את הנתרן , כולו או חלקו. אשלגן דווקא מסייע להורדת לחץ דם, אבל המלח הזה בעייתי בפני עצמו, כי עודף אשלגן הוא מסוכן לא פחות מעודף נתרן. ישנם גם תחליפי מלח שאינם מכילים נתרן, אלא תערובות של תבלינים ועשבי תיבול מיובשים. המטרה כאן היא להסוות את חסרון המלח באוכל על ידי הוספת טעמים אחרים. מוצרים כמו מלח סלרי, מלח לימון וכד' הם מלח מעורב עם תבלין אחר, למשל זרעי סלרי. לכן הם לא מתאימים לדיאטה דלת מלח. שימי לב גם לשימורים, אבקות מרק ודברי מאפה קנויים- כל אלה מכילים כמויות גדולות מאד של נתרן, ממנו את אמורה להמנע. גם חטיפים מלוחים מכילים כמויות גדולות של מלח. הכמות הדרושה כדי להתקיים - 1,000 מ"ג שהם גרם אחד בלבד!!! את זה ויותר מקבלים מאכילה של לחם, מוצרי חלב, ממרחים, ירקות שורשיים ועוד. מציע להיפטר בהקדם מ"הלשון המלוחה" ולהתחיל להינות מהטעם האמיתי של המזון. אני ממליץ לנסות תבלינים מתונים כמו: זעתר, אורגאנו, טימיה, מיורן, כמון, קימל וכד'. בהצלחה צביקה

05/07/2014 | 21:17 | מאת: מיכה

יש מוצר חדש שבו הנתרן סודיום הוא 8%, נתרן כלורי 25% ואשלגן 4%. יש בו גם סידן וקצת ויטמין B2. קוראים לו המלוח הירוק.

מנהל פורום תזונה טבעית