טשונט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/01/2006 | 19:44 | מאת: dan

שלום מה דעתך על טשונט ללא בשר ללא שומן רק פולי סויה שעועית וחומוס תפוחי אדמה וזרעי קימל וזהו. על פלטה שבת למשך 15 שעות טעים מאד .מזיק? רב תודותלתשובה עם הסבר

07/01/2006 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול מזון שבושל זמן ממושך. הטשונט הוא מזון קשה לעיכול שאיבד את כל הויטמינים שבו, החלבון בקטניות פחות איכותי ופחות זמין לגוף ונשארו בו רק המינרלים והטעם הטוב. אני מודע לעובדה שישנן קהילות שמסיבות דתיות נאלצות לאכול את התבשיל הזה. נסה בשאר ימי השבוע לאכול אוכל מזין ובריא יותר. ראוי לציין כי משך הבישול של קיטניות שונה מזה של דגנים וגם ירקות שורשיים יש לבשל יותר מאשר ירקות שגדלים מעל האדמה. גם בנושא זה כדאי לקבל יעוץ והדרכה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית