תזונה נכונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בס"ד תזונה נכונה עם התפתחות התעשייה בעולם אשר הביאה לעליה ניקרת בסוגים שונים של מוצרים, בתחומים שונים של תעשייה . כך גם ניקרת העלייה במוצרים השונים הבאים מתוך תעשיית המזון, כך שכיום קיימים יותר ויותר מוצרי מזון שונים ומגוונים משהיו בעבר ,ובנוסף לכך תוחלת חיי המוצר ארוך יותר מבעבר. ובכך נשמרת טריותם לאורך זמן גדול יותר, כמו הלחם, שכיום יכול להישאר בין יומיים לשלושה על המדף כמוצר טרי מבלי שנבחין בכך, וכן לעוגות, העוגיות, והחטיפים השונים הנמכרים בשווקים . גם גודל המוצרים כיום גדול יותר מבעבר ואף יפה יותר , כמו למשל בירקות ובפרות . וכן מוצרי הבקר והעוף, יפים יותר גדולים יותר ואף רכים יותר. זאת כיוון שבמוצרים השונים ,כמו הבקר, העוף, המאפים והירקות , מוכנסים ומעורבבים לתוכם חומרים שונים בכדי להגדיל את ניפחם, לשמור על טריותם לאורך זמן גדול יותר ואף להגדיל את משקלם. בירקות ובפירות למשל , עוד בגדילתם, משלבים עם מערכת ההשקיה גם חומרים הורמונאליים , הגורמים להתפתחותם המהירה והגדלת ניפחם ואורך חייהם של הירקות והפירות, ובנוסף לכך הגידולים השונים עברים תהליכי חיטוי וריסוסים שונים המקנים להם יכולת עמידות ממזיקים שונים. גם במוצרי המאפה מוכנסים חומרים שונים. בתהליכי עבוד הבצק למשל, מעורבבים חומרים משמרים ,הגורמים לאורך חיי מדף ארוכים יותר, וכן מזרזי הטפחה המקצרים את תהליכי היצור באופן משמעותי,ואף הקמח בו משתמשים (הקמח הלבן) עובר תהליכי עיבוד שונים ובנוסף על כך מעורבבים גם חומרי טעם וריח במוצרים אלו על מנת לשפר את ריחם וטעמם . וגם בגידולי העוף והבקר משתמשים בשיטות דומות על מנת להגדיל את נפח וכמות הבשר ואף לייפותם וזאת על ידי כך שמאכילים את החיות בצורה שמגבירה ומגדילה את ניפחם ,כמו פיטום אווזים , ובנוסף לכך לאחר שחיטתם, הבשר עובר במפעלים תהליך הזרקת מים על מנת להגדיל את ניפחם ומשקלם, ועל מנת לרכך את הבשר מזריקים לבשר חומרי ריכוך שונים. חומרים אלו ואחרים המוכנסים למוצרי המזון, כמו הורמוני הגדילה וחומריי החיטוי וההדברה הניתנים לירקות והפירות, וחמרי ההתפחה הטעם והריח והחומרים המשמרים המעורבבים עם מוצרי המאפה והחטיפים השונים, וכמו חמרי הריכוך והזרקת המים המוחדרים למוצרי הבקר והעוף , ובנוסף לכך כאשר כיום רוב בני האדם נמצאים תחת מרדף אחרי הזמן, עם הרצון להספיק יותר דברים בפחות זמן, לא מוקדש הזמן הראוי ומלוא צומת הלב לאכילה ולתזונה נכונה. ולרוב או שאוכלים מהר מידי או ש"חוטפים" משהוא לאכול ובמשך היום "מנשנשים" הרבה. כול זאת מביא לידי התגלותם של תופעות פיזיולוגיות ורפואיות שלא היו בעבר ,כמו השמנת יתר בממדים גדולים יותר מבעבר, וכן הקדמת תקופת גיל ההתבגרות מבחינה פיזיולוגית והורמונאלית הן אצל זכרים והן אצל נקבות כבר מגיל 9 ו 10, וכן שינויים פיזיולוגיים והורמונאליים הן אצל גברים והן אצל נשים בכול גיל שהוא. כמו בהתפתחות התעשייה בעולם ,אשר הביאה את העולם לשפל בהתייחסות לפרט עד שהגיע למצב של עבודת ילדים עם חוסר תנאים הומניטאריים וסוציאליים, כך גם תעשיית המזון התייחסה לפרט. ולכן ניראה כי על מנת להגיעה לחיים בריאים יותר כיום צריך הפרט ליצור לעצמו את המזון הנחוץ לו, עם כל תהליכי העיבוד הנדרשים ,אבל בצורה בריאה יותר . או, כמו שבהתפתחות התעשייה בעולם,שלבסוף הביאה לרווחת הפרט בהתייחסות נאותה לתנאים הסוציולוגיים והומניטאריים של העובדים. כך גם כיום תעשיית המזון מתפתחת ומפתחת מוצרי תזונה המשלימים את החסר בתפריט היום יומי ובכך גם נמנעת הישארותם של גורמים לא רצויים בגופנו.
תודה ששיתפת והעשרת אותנו. אשמח לראות מסרים דומים בפורום.