עדשים אדומים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/01/2006 | 10:43 | מאת: שרית

מה הערך התזונתי שלהן, והאם הן עדיפות על עדשים ירוקים או ההיפך?

לקריאה נוספת והעמקה
04/01/2006 | 15:58 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אין הבדל מהותי בין עדשים אדומים לירוקים (יש סוג נוסף - "שחורים" אותם ניתן לקנות בחנויות טבע). העדשים האדומים קטנים יותר ולכן משך הבישול קצר יותר. העדשים מכילים כ 10% חלבון, ויטמין B, סידן, ברזל, אשלגן ורק 100 קלוריות ל 100 גרם מבושל. זהו מזון איכותי ומומלץ בעל ערך גליקמי נמוך שמיטיב עם חולי סוכרת ועם כל אדם. כדאי לאכול עם דגן מלא כמו אורז, דוחן, כוסמת וכד'. בהצלחה צביקה

04/01/2006 | 20:14 | מאת: טל

למיטב ידעתי עדשים ירוקים הם פחות יוצרי גזים???

04/01/2006 | 20:17 | מאת: טל

למיטב ידעתי עדשים אדומים הם פחות יוצרי גזים???

מנהל פורום תזונה טבעית