תחליפים למלח בבישול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/12/2005 | 11:47 | מאת: עדן

שלום רב אני מבקשת לברר אילו תחליפים ( עשבי תיבול או אחרים) יכולים לתת טעם חליפי למלח בבישול ? זאת, במטרה להפחית או אפילו לבטל את השימוש במלח . בעלי סובל מיתר לחץ דם, מטופל בתרופות אך לא בהצלחה מלאה ומאוד מאוד אוהב אוכל מלוח...כך שאני מאוד מתקשה גם לשמור על הוראות הרופאים וגם להשאיר לו את ההנאה שבארוחה. בתודה מראש

30/12/2005 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

עדן שלום, התחליף הטוב ביותר הוא להתרגל לאכול ללא מלח וליהנות מהטעם האמיתי של האוכל! רוב התחליפים למלח מכילים נתרן (מלח) במידה זו או אחרת. אם בעלך לא יבין ויפנים את העובדה שהמלח גרם ועלול לגרום לו לנזקים בריאותיים קשים, הוא תמיד יהיה "מסכן" ולא יהנה מהאוכל. השורשים מכילים כמות גדלה של מלחים וגם נתרן ובמיוחד שורש סלרי ושורש פטרוזיליה. את יכולה לנסות להשיג בחנויות טבע "מלח צמחים", מלח דל נתרן או מלח ללא נתרן. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית