סיבים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה ההבדל בין סיבים מסיסים לסיבים לא מסיסים איזה מזון שייך לכול קטגוריה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רב, סיבים מסיסים ולא מסיסים נמצאים ברמה זו או אחרת בכל מזון מהצומח. הסיבים מרכיבים את דופן התא של הצמח. אין סיבים בחלבון מהחי. סיבים מסיסים בכמות רבה נמצאים בשיבולת שועל ובפירות. הם מסייעים באיזון רמות כולסטרול וסוכר. סיבים בלתי מסיסים נמצאים דגנים מלאים (חיטה, אורז, כוסמת וכד'), בקטניות,בירקות (גזר, סלק, כרוב וכד') ובפירות. הם מונעים עצירות, סופחים רעלים, כולסטרול ממערכת העיכול. נמצאו כמסייעים במניעת השמנה וסוכרת. הסיבים סופחים גם מינרלים וויטמינים ולכן לא כדאי להרבות בצריכת סובין, דייסיבית, פסיליום וכד'. רצוי לקבל את כל הסיבים מהתזונה. הכמות המומלצת - כ 30 גרם ביום ואת זה מקבל (ויותר) כל מי שאוכל תזונה טבעית מאוזנת. בהצלחה צביקה