ויטמינים בירקות ופירות מבושלים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם נכון שבישול ירקות ופירות, או אפילו חשיפה של פנים הירק/פרי לאויר (כמו בסלט) הורסת את הויטמינים? האם בכל מקרה כדאי לאכול ירקות ופירות בצורתם הטבעית?
ליליאנה שלום, צודקת! בישול פירות וירקות הורס את רוב הויטמינים אבל לא את המינרלים ולכן חשוב לאכול גם ירקות מבושלם וגם ירקות חיים. חשיפה של ירקות חתוכים לאוויר גורמת לאובדן של חלק מהויטמינים (חימצון) ולכן לא כדאי לאכול סלט קצוץ דק דק, אלא בחתיכות גדולות, או לאכול את הירק השלם. בכל מקרה לא להשאיר סלט או ירקות חתוכים חשופים לאוויר למשך זמן ממושך. בהצלחה צביקה