פולן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כאחד שצורך פולן במשך 15 שנה הגעתי היום ל- הארה אז ככה .... הפולן המשווק בארץ בעיקרו נקנה בחו"ל וחלקו אכן נאסף בארץ השיטה שבהן משתמשים המשווקים/כוורנים היא ניקוי הפולן יבושו(במצבו המקורי הוא לח) והקפאתו והשאלה ששאלתי ת'צמי רק עכשיו לאחר שנים רבות של צריכת הפולן היא: אם אני בעצם לא צורך פולן עקר ( הרי בהקפאה נהרסים החלבונים וויטמינים) הטמפרטורה בכוורת היא 35 מעלות באופן יציג אז למה להרוס לי את הפולן ולהקפיא אותו? כנראה שהשפעת צריכת הפולן עלי בכל אופן היתה פלאסבו אשמח לקבל תגובה פוגי
הנה חומר למחשבה - ציטוט מספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי על פולן: "פולן לא נועד למאכל אדם. זוהי אבקת פרחים, המכילה את החלק הזכרי של מערכת ההפריה. השפעתו הממריצה נובעת מההורמונים שהוא מכיל, והוא עלול להפרעות בקצב-הלב ולשינויים בלחץ-הדם". לגבי הרס ויטמינים בהקפאה - אם אני זוכרת נכון, נאמר כאן שמשהו בכל זאת נשאר. הרי אם לא, לא היה טעם לאכול מדי פעם סנפרוסט.
פוגי שלום, אני לא שולל שימוש בפולן, אלא אם כן אתה אלרגי אליו. יש בו הרבה חומרים מזינים מלבד ההורמונים. החלבונים והמינרלים שבו לא נהרסים בהקפאה וגם חלק מהויטמינים נשארים. בהצלחה צביקה