תזונה ודלקת פרקים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש קשר בין סוגים מסויימים של מזונות לבין התגברות הופעה של דלקת פרקים? אם כן, מהם המזונות שרצוי להימנע מהם?
אורי שלום, בגישת התזונה הטבעית יש קשר בין מזונות סולניים ומזונות המעוררים תגובה חומצית לבין החמרה בפגיעה במפרקים והאטה בהחלמה. כדאי לקבל יעוץ תזונתי טבעי או נטורופתי מלא. בכל אופן, כדאי להימנע מסולניים: תפ"א, חצילים, פלפל, עגבנייה. להמנע מגורמי חומציות: סוכרים, קפה, קקאו, תה, אלכוהול, בשר אדום וכל חלבון מהחי (אפשר מעט מוצרי חלב אורגניים. להוסיף לתזונה מזונות המעודדים תגובה בסיסית כמו: ירקות, פירות, שקדים ועוד. יש גם צמחי מרפא, תוספי תזונה, צום וטיפולים משלימים - כל זה ביעוץ אישי. בהצלחה צביקה