ירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם הויטמינים והמינרלים שבפירות הולך לאיבוד בעת חימום? אני מודעת לחשיבות שבאכילת ירקות, אך לצערי אני מאד לא אוהבת ירקות טריים. איך ניתן לבשל ירקות מבלי שיאבדו את הערך התזונתי שלהם? האם פשטידות (פשטידת קישואים, פשטידת בצל, פשטידת כרובית, פשטידת פטריות) הם פיתרון טוב? מרקים? האם כרובית מטוגנת, חצילים מטוגנים וכו' הם מזינים? האם לירקות אפויים בתנור יש ערך תזונתי?
קרן שלום, פירות כדאי לאכול בטמפרטורה של חדר. בישול פירות (קומפוט) הורס את כל הויטמינים שבהם. בישול ירקות הורס חלק מהויטמינים אבל משאיר את המינרלים. כדאי לבשל עם מעט מים. פשטידות זה לא מזון בריאות בגלל התוספת של ביצים וקמח. ירקות כדאי לאדות, לאפות בתנור או לבשל ולאכול בתוספת דגן מלא או חלבון. מרק ירקות - פתרון טוב, אבל כדאי שיהיה ללא אבקת מרק ומונוסודיום גלוטומט. טיגון של מזון פסול בעיני. השמן הופל לרעיל והמזון מאבד מערכו התזונתי. בהצלחה צביקה
אם מכינים את הפשטידה עם קמח מלא או קוואקר (זה עובד מצוין) אז זה כן יהיה מזון בריאות? או אם מכינים פשטידות ללא קמח (יש כאלו...)? לגבי ביצים- חשבתי שזה כן בריא ואפילו חובה מידי פעם. לא? תודה