חומרי ריסוס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/11/2005 | 11:48 | מאת: שרה

שלום רב אנו אוכלים יום יום ירקות ופירות וירק... אני משתדלת לשטוף טוב טוב מחומרי הריסוס וההדברה, אבל מי יודע מה כן נשאר עליהם... האם תוכל ליעץ לי איך לשטוף הכי טוב כדי להרחיק כמה שאפשר חומרים אלו? אני שוטפת עם מים וסבון אבל את החסה ועשבי התיבול אני לא ממש יודעת איך לשטוף הכי טוב...(בהנחה שלא תמיד יש אורגני כי גם אין עשבי תיבול אורגניים בכל מקום) בתודה מראש

25/11/2005 | 16:12 | מאת: עדי

את שוטפת אותם בסדר גמור מעבר לזה ,זה פשוט לקנות ירקות ופירות אורגניים

25/11/2005 | 17:43 | מאת: נעמי

חומרי ריסוס והדברה נמצאים, בחלק מהמיקרים, בגוף הפרי או הירק, כך ששום שטיפה שבעולם לא תוציא את הריסוס. לפעמים הריסוס נמהל במי ההשקייה, ומועבר לצמח דרך השורשים. שלא לדבר על חומרי הדברה רעילים בקרקע. אני לא הייתי שוטפת עם סבון. לדעתי יש בו חומר רעיל, ומי ערב לי שמשהו מזה לא נשאר על הפרי? אפשר לקנות אורגני בלבד, בבתי-טבע או במשלוח, ישר הביתה, בכל הארץ (או כמעט בכל הארץ). עשבי תיבול, אם זה כל-כך חשוב, אפשר לקנות אורגני או לגדל לבד. אם תקלידי בגוגל ירקות ופירות אורגנים, תקבלי מידע מפורט. הנזק של הריסוס הוא נזק מצטבר, ומומלץ לאכול אורגני בלבד. רק בריאות.

25/11/2005 | 19:05 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, נעמי צודקת. כימיקלים ןחומרי דישון מוכנסים לפרי ולירק בטיפטוף ובהשקייה ולכך השטיפה החיצונית לא תמיד עוזרת. לגבי החסה, פטרוזיליה ועשבי התיבול - שוטפים בתוך כלי גדול שמכיל מים ומנערים את העלים בתוך הכלי. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית