תחליפי בשר מתועשים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, מה דעתך בנוגע לתזונה יומיומית במוצרים כדוגמת "טבעול" לילד בן שנתיים.- מעון יום שחשבתי לשלוח את בני מספק מוצרים אלו מידי יום ולא מבשל את המנה "החלבונית". אני חוששת מכמויות המלחים/חומרים משמרים/וסינטטים. תודה
ליאת שלום, בהחלט יש מקום לדאגה. בעיני כל מוצרי החלבון המעובד (מבלי לנקוב בשם היצרן) הם מזון קלוקל ג'נק) שיש להימנע ממנו בכל מחיר. מדובר במוצר תעשייתי (החלבון המעובד) שטיגנו אותו בשמן עמוק (מי יודע כל כמה זמן מחליפים את השמן) מוסיפים הרבה מלח, חומרים משמריכים וכימיקלים שיתנו לו טעם של שניצל, קציצה, נקניקיה, המבורגר וכד'. מי שלא צמחוני - עדיף שיאכל מנת בשר רזה מהודו, עוף או דג. לגננת זה מאד חסכוני וקל להכנה, אבל אם בריאותו של ילדך חשובה לך כדאי מאד להימנע. לצערי אימהות רבות מחזיקות בפריזר את המוצר הזה "שיהיה לילדים שחוזרים מבית הספר". מחממים במיקרו גל (עוד מוצר שצריך להוציא מהבית), מוסיפים קצת צ'יפס או ביסלי והמצפון שקט... הילד אכל מנה חמה לצהרים. עם זאת אני לא מתנגד לשימוש במוצרי סויה כמו: פולים, טופו, חלב סויה וכד'. אזהרות משרד הבריאות בנושא זה הן לא לצרוך כמות מופרזת... (הם לא טרחו להסביר מהי כמות מופרזת ומהי כמות סבירה). בעיני הסויה הוא מזון טבעי ובריא ויש בו הרבה פחות הורמונים מאשר במוצרי חלב. בהצלחה צביקה