מינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/11/2005 | 21:29 | מאת: ערן

יצחק בן אורי, בספרו "תזונת האדם ובריאותו" טוען שחלק ניכר מהמינרלים שנמצאים במזון מבושל (כמחציתם) לא יכולים להספג בגוף (הם הופכים להיות "בלתי אורגנים"). האם באמת ספיגת המינרלים ממזון מבושל היא פחות טובה מהספיגה ממזון חי, בצורה משמעותית? (אני לא מתכוון לאובדן מינרלים בזמן הבישול משום שבשיטות בישול רבות אובדן המינרלים הוא מינימלי)

17/11/2005 | 07:20 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, אין ספק שהספיגה הטובה ביותר של רוב הויטמינים והמינרלים מתרחשת בעת אכילת ירקות ופירות חים. חלק מהויטמינים (לדוגמה ויטמין C) אובדים במהלך הבישול אך המינרלים הם מלחים אנאורגניים שנשארים בירק או במרק גם לאחר הבישול הם נספגים בגוף ולא "מתקלקלים". ויטמין C נעלם לאחר חימום של 60 ועלות וחלק מויטמין B לאחר ההרתחה. אגב, מחקרים הוכיחו שבטא קרוטן המצוי בגזר ובירקות הכתומים וליקופן המצוי בעגבנייה - זמינים יותר לגוף לאחר בישול הירק... בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית