התגיסתי לצבא וכאן מתחילה כבר הבעיה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/11/2005 | 14:33 | מאת: כרמל

טוב אז ככה התגיסתי לצבא וירדתי מלא עכשיו אני מידה 38 במכנסים אבל עכשיו שאני בסדיר אני משמ מפחדת לעלות את הכול בחזרה! ואני לא רוצה לחזור ולהיות שמנה אני סמבצ"ית ככה שהמשמרות שלי הם 12 שעות שבוע אחד הוא מ9 בבוקר עד 9 בערב וככה זה עוד יוצא טוב כי אפשר לאכול נכון, או בארוחות מסודרות. אבל הבעיה היא המשמרות לילה כי אתה עושה אותם מ9 בלילה עד 9 בבוקר. ובערך אתה לא אוכל כל היום כי אתה ישן.. ואז בלילה אתה מתחיל לבלוס. ועכשיו זה גם חורף זא בכלל בעיה בקטע של כושר וכל זה.. למרות שאחרי משמרות לילה אני כן נוהגת לעשות כושר לעשות ריצה מסביב לבסיס אחרי המשמרות לילה. אבל עכשיו מתחיל החורף וממש קר בבסיס וקשה לעשות כושר. ואין מכון כושר בבסיס עצמו. בכל מקרה הצבא הזה הורס חיים ואני לא רוצה לעלות במשקל מה עושים? אחרי משמרת לילה אני יכולה לאכול ארוחת בוקר. לצהרים כבר קשה לי להישאר ערה. ו טוב זאת הבעיה עכשיו איך אני מרכיבה לי תפריט שהוא מזין ונכון? אם בכלל אפשר? ואני לא רוצה להשמין בצבא? בלילה אני מנצלת את האפשרות לאכול מרקיי לייט

12/11/2005 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

כרמל שלום, תיארת בעיה שמשותפת להרבה חיילות בעשרות השנים האחרונות. קשה לשמור על המשקל בצבא, במיוחד במקומות בהן אין מודעות לנוש. נסי לוודא שתמצא ברשותך קופסא עם ירקות חתוכים וקרקרים דלי שומן לרגעים הקשים שבין הארוחות. במהלך הארוחות נסי לבחור מזונות שלא מושריים ברטבים, שמן ובטיגון. בהצלחה צביקה

12/11/2005 | 23:56 | מאת: כרמל

ווואיי הלוואי וזה היה קל כן נראה לי אני אשתדל לחיות על הרבה ירקות אחחחח צבא זה בעיה מזל- שאני עוד בקטע של תזונה נכונה ולנסות להימנע מפיצות בורקסים וג'חנונים זה פשוט סיוט חצי מהאוכל בחדר אוכל מורכב על פחממות ולמזלי אני לא נוגעת בהם אם אני יפרט לך את התפריט זה הולך ככה בוקר: יש דני שוקו דני וניל ואשל של 4.5 אחוזי שומן מה נראה לך עדיף? בנוסף אם אתה רוצה יש לחם גבינה לבנה וירקות מידי פעם... צהרים זה עוד סביר יש מנת בשר לפעמים זה בשר טוב אז אני אוכלת ולפעמים זה סתם המבורגר או נקנקיות וקבבים ובדברים כאלו אני לא נוגעת. בנוסף יש סלטים מה שמאזן. ואני מחזיקה מרקי ליט למקרי חרום. ארוחת ערב בנויה מהרבה פחממות. ככה יש מעדנים כמו: פרילי, דני וניל/ שוקו, אשל. שוקו בשקית. גבינה לבנה קוטג' אז עם הגבינות והירקות אני מסדרת זה מה שאני בדרך כלל אוכלת ואם יש ביצה אז גם ביצה. אבל בדרך כלל יש ג'חנון/ מלאווח/ פתיתים/ אורז/ פסטות למינהם.. הקיצר הרבה זבאלה. למזלי אני לא נוגעת בשום פחממה מאף אחד מכל המזונות האלו. הפחממות היחידות שאני מכניסה לגוף שלי זה אנגר'גי או פרכיות. למזלי עכשיו קניתי גם קרקרים מחיטה מלאה. הקיצר אני ממש משתדלת לשמור זה טיפה בעיתי עם המאכלים שמה. והחוסר פעילות גופנית עכשיו במיווחד שזה חורף בעיתי. נקווה שזה ישתפר... ואני עוד ימצא איזון איפשהו שמה בצבא כדי לא להשמין. אם יש לך איזה נוסחא כדי לא לעלות במשקל מהמאכלים שרשמתי אשמח לדעת. וגם מה נראה לך יותר עדיף באמת זה אני לא מבינה עדין.. אשל של 4.5 אחוזי שומן? או דני וניל שיש בו 96 קלוריות או דני שוקו עם 106 קלוריות?

מנהל פורום תזונה טבעית