גבינה ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/11/2005 | 17:24 | מאת: רונן

שלום, יש מחלוקת לגבי מוצרי חלב. יש מומחים שאומרים שגבינה ומוצרי חלב הם בריאים וחשוב לצרוך אותם ויש מומחים שאומרים שמוצרי חלב הם בעצם פסולת שלא ראויה לאכילה. מה דעתך בנושא ? האם יש מוצר מסויים , מבין כל מוצרי החלב הקיימים , שהוא יותר בריא לאדם ? תודה

09/11/2005 | 19:49 | מאת: נעמי

בתור טבעונית, שלא נוגעת במוצרי חלב, הנה למה: זה מזון יוצר חומצה ופסולת בגוף, פסולת, שכאשר היא מצטברת, היא גורמת למחלות. יש במוצרים אלה שאריות של אנטיביוטיקה ותרופות אחרות שהוזרקו לפרות, כולל הורמונים. ובניגוד למה שחושבים, בעולם הצומח יש כמויות גדולות יותר של סידן. וזה רק חלק מהסיבות...

09/11/2005 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, הנושא שנוי מאד במחלוקת. אם התזונה שלך ממש מאוזנת ונטולת חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף אפשר להימנע ממוצרי חלב. (אני יודע שיש לך נטייה לטבעונות ולכן כדאי שתקבל את העצה של נעומי) רוב המחקרים בנושא מצאו שאנשים רגילים חייבים לאכול מוצרי חלב במיוחד בתקופת הנעורים בה נוצרת ונקבעת מסת השריר. אם בני הנוער היו שותים חלב שומשום או שקדים העשירים בסידן במקום קולה או משקאות מוגזים (הזוקרים סידן מהגוף) לא הייתה בעיה. במצב הנוכחי מומלץ לצרוך מוצרי חלב כדי לא להגיע לחוסרים. בכל אופן המוצר המומלץ מבחינתי הוא יוגורט עיזים אורגאני - 3% שומן. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית