חיטה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום 1. אני אוכלת מזונות מחיטה מלא בלבד. שמעתי לאחרונה שבכל הלחמים המלאים משלבים גם חיטה לא מלאה כי אחרת זה לא תופח. האם זה נכון? קיימים לחמים בהם מצוין כי מכילים רק חיטה מלאה (ברכיבים לא מוזכר משהו נוסף), האם גם בהם משלבים? 2. מה זה קמח שיפון, קמח כהה, האם הם עדיפים על קמח לבן? האם גם בהם יש מלא ולא מלא
כדי להיות בטוחה שאת אוכלת הכי בריא, תעשי כמוני - קונים רק בבית-טבע, ורק לחם אורגני מקמח מלא. זה הכי טוב, יותר מאלה שהזכרת, וגם הכי טעים. לחם מקמח לבן הוא סתם בצק, עתיר קלוריות וללא כל ערך תזונתי.
תמי שלום, אני מסכים עם נעמי, אבל לצערי משום מה הלחמים האורגאניים בבתי הטבע עשירים מאד במלח (נתרן). המלח מזיק לבריאות. צריך לנסות למצוא לחם שמכיל קמח מלא, אבל בלי הרבה מלח (פחות מ 400 מ"ג למאה גרם. קמח שיפון עשוי מדגן שנחשב קל יותר לעיכול על ידי אנשים הרגישים לקמח חיטה. בהצלחה צביקה