שומן דגים בהריון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה. אני בהריון חודש שלישי, יש לי משיכה פתאומית לשומן שבדגים (כגון: אמנון-מושט, קרפיון וכו') , האם זה בריא לאכול אותם בתקופתי זו? אגב, אני אוכלת פעם בשבוע בימי שישי. שאלה נוספת, האם זה יועיל לי לשתות כמוסות "אומגין" בעלות ריכוז של אומגה 3? שמעתי שזה גורם להתפתחות תקינה של מוח העובר ותורם לחיזוקו.. האם זה נכון?? אודה לך מקרב לב על תשובתך. תודה, שרית
שרית שלום, יש מספר מחקרים שמצאו קשר בין התפתחות המוח והעיניים של העובר להימצאות כמות מספקת של חומצת שומן חיונית - אומגה 3 אצל האשה ההרה. כפי שכולם כבר יודעים אומגה 3 נמצאת בעיקר בדגי ים כמו סלמון, הליבוט, טונה, מקרל, דג חרב וכד'. עם זאת נמצא, כי מספר רב של דגים מזוהמים בכספית. הכספית היא מתכת רעילה פוגעת במוח של העובר. לכן יצאה המלצה מרשויות המזון והבריאות בארצות הברית המנחות על אכילת דגים פעמיים בשבוע. בגישת התזונה הטבעית ניתן לקבל את כל הכמות הנחוצה של אומגה 3 מפשתן טחון ומאגוזי מלך. הכמות המומלצת: 2 - 4 כפות ביום. כדאי להתחיל עם כפית, לראות שאין תופעות לוואי ואז להעלות בהדרגה את הכמות. בנוסף אפשר לקחת תוסף תזונה של אומגה 3, אבל קשה לדעת אם הוא באמת נקי מכספית (כפי שכתוב על רוב האריזות). בהצלחה צביקה