מזון/ קטניות קפואות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/10/2005 | 09:27 | מאת: נירית

שלום, קראתי את אשר צביקה רשם לגבי שימורים. אם ברצוני להכין קטניות , מה עדיף?: קפואות או יבשות שמוכרים בשקית ( בהתחשב בזמן בישול קצר יותר של קטניות קפואות - האם יש מניעה לצרוך אותן ) תודה ויומטוב

26/10/2005 | 17:12 | מאת: צביקה קורן

נירת שלום, הירקות הקפואות עוברות תהליך כימי כשלהו שמאפשר להן להיראות טריות וירוקות. אבל, הן קלות יותר לעיכול, מכילות כלורופיל וזמן הבישול שלהן קצר יותר. הקטניות היבשות הן יותר טבעיות (במיוחד אם הן מגידול אורגני), מכילות יותר חלבון, אבל זמן הבישול ארוך והן קשות יותר לעיכול. חייבים להשרות 8 - 24 שעות לפני הבישול בהתאם לגודל הגרעין. אני מעדיף את הקטניות היבשות, אבל אפשר לגוון מידי פעם במיוחד אם ממהרים. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית