חזק חזק ונתחזק

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/10/2005 | 14:59 | מאת: קוקי

האם כדורי ברזל יעילים פחות מכיון שהברזל בתוכם לא נספג כראוי ? מהי השעה המועדפת לנטילתם - בוקר אוא ערב ? מה עם כבד עופות ותפוחים כל הירקות הירוקים או רק אלו שהינם עלייים מלשון עלים כלומר האם מלפפון כלול.

20/10/2005 | 17:17 | מאת: שירי*

בגלל פריטין נמוך, גם אני לוקחת כדורי ברזל. הבנתי שיש 2 סוגים: טבעי ולא טבעי. כדור הברזל הטבעי באמת לא נספג כל כך, ובגלל זה עדיף לקחת את הלא טבעי. [אם כבר לוקחים טבעי, צריכים 2 כדורים ביום]. אני גם יודעת שלא משנה באיזה שעה את לוקחת את הכדור, העיקר ששעה וחצי לפני ואחרי הכדור-לא תאכלי מוצרי חלב, ביצים, קפה ותה. הם מנטרלים את התרופה. לגבי צמחים, הצמחים הירוקים [לא יודעת איזה בדיוק]באמת מכילים ברזל, אבל בריכוז מאוד מאוד נמוך יחסית לתרופה, וגם לא כל כך זמין לגוף... אז בנוסף לכדור, הדיאטנית שלי המליצה לאכול פעמיים בשבוע בשר. בהצלחה.

20/10/2005 | 20:42 | מאת: צביקה קורן

הכדורים עלולים לגרום לעצירו., אבל אם קיבלת הנחייה מרופא צריך להמשיך לקחת. אפשר לקבל ברזל ממקורות צמחיים ומבשר אדום וכבד. כדאי להימנע מקפאין אלכוהול וניקוטין המונעים בפיגה של ברזל בגוף (עניתי בנושא זה בבוקר)

מנהל פורום תזונה טבעית