חומרי שימור

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/10/2005 | 12:34 | מאת: אסנת

שלום רב ידוע כי ברוב הבתים בארץ יש בארון המטבח אבקת מרק או חומוס מהסופר או ממרח שוקולד, ואני לא מבקשת שתסביר לי שזה לא בריא כי ברור שאין אפשרות שממחר בבקר כל עם ישראל יקנה רק מזון אורגני וטרי יום יום ... אבל השאלה שלי היא : אם אני משתדלת שלא יהיו חומרים משמרים בבית, אבל תמיד יהיה את אבקת המרק או החומוס אז הנזק שאני עושה הוא גדול? האם יקרה לנו משהו בעתיד בגלל שהיו בבית כמה מוצרים תעשיתיים כמו ברוב בתי ישראל? ( אני מדגישה שאני בהחלט משתדלת שיהיה אוכל בריא בבית וכמה שפחות דברים משומרים אבל בכל זאת....) בתודה מראש!

17/10/2005 | 22:31 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, על זה נאמר: "צרת רבים נחמה טפשית". אם "רוב האנשים בישראל" בורים, לא יודעים ולא רוצים בכלל לדעת על הנזקים של החומרים המסוכנים והמזיקים זה אומר שזה בסדר? האם באמת אי אפשר לעשות מרק ירקות ללא אבקת מרק המכילה מונוסודיום גלוטומט? יש כל כך הרבה עשבי תיבול טובים וטעימים. לא חייבים לאכול אורגאני, אבל אפשר לאכול בלי צבעי מאכל וחומרים משומרים. העובדה שהתקשורת ומשרד הבריאות לא מתגייסים לחנך את העם בנושא היא בעייתית, אבל זה לא אומר שאת צריכה ללכת עם העדר ולא לקחת אחריות לבריאותך ולבריאות משפחתך. אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי 2 כתבות על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו ובהדרגה תעברי לתזונה בריאה יותר. (תקליקי על התמונה כדי לקבל את כתובת האתר) לא חייבים להפוך לטבעונים כדי לאכול נכון. חג שמח צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית