גבינה צהובה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום אבקש לקבל מידע בנושא צריכת גבינה צהובה. האם בנוסף לצבעי המאכל יש בה חומרים מזיקים נוספים? אם כן, אשמח לקצת מידע בנושא. תודה ושנה טובה
דנה שלום, אני לא מכיר את כל הגבינות הצהובות בין השאר מכיוון שאני לא צורך אותן, אבל בגבינה צהובה "בטעם הולנדי" של יצרן מסויים יש E252 שנחשב חומר מזיק ומסוכן. בנוסף יש בגבינה צהובה שומן רווי, כולסטרול והרבה מלח. לעומת זאת יש בה גם הרבה סידן וחלבון. יש תחליפים טובים יותר ומזיקים פחות. אני מזכיר שלגבי התוספים הכימיים למזון (E numners) כדאי לבדוק את מידת הנזק שלהם ב"גוגל", או בטבלה המופיעה באתר שלי, או בספרו המצויין של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ". תוספים כימיים מזיקים נמצאים בעיקר בסוכריות ובממתיקם צבעוניים לילדים, במשקאות "קלים", בשלגונים צבעוניים, בגבינות צהובות, ב"מעדני חלב", פודינג, ג'לי וכל מזון נוסף שנראה "יותר טרי מטרי" ויותר טבעי מהטבע... שנה טובה צביקה