שאלה לגבי ויטמין b12
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לפי מה שהבנתי, יש לצרוך ביום בערך 2.5 עד 3 מקג b12. אומרים שבשר הוא אחד הספקים העיקריים של הויטמין, אך למרות זאת, 100 גרם עוף מכיל רק כרבע מקג b12, כך שכמות של 200 גרם עוף ביום מכילה רק חמישית מהדרישות. כך שלא כל כך הבנתי למה בשר הוא מרכיב כל כך חשוב לצריכה של הויטמין (אם ניקח בחשבון שהרוב המוחלט של הארוחות הבשריות הן ארוחות של עוף). בצ'יריוס יש 5 מקג b12 ב-100 גרם, כך שאכילה של 10 גרם צ'יריוס ביום יכולה להחליף 200 גרם עוף ליום מבחינת הויטמין???
שלמה שלום, אני לא מכיר את הנתונים המספריים שהזכרת אבל את אתה רוצה לקבל ויטמין B12 בצורה שלא יווצר חוסר - תיקח כדור למציצה פעם בשבוע. בנוסף כדאי להימנע מחומרים שמונעים ספיגה כמו קפה אלכוהול וסוכרים. שנה טובה צביקה