סוגי מלח.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/09/2005 | 20:12 | מאת: הילה

מלח בישול בסיסי מורכב מנתרן כלורי- NaCl. ממה מורכבים מלח ים ומלח שולחן? ומה זה בכלל "מלח רץ"? כשמייצרים מלח דל נתרן, איזה הרכב כימי נוצר? תודה.

29/09/2005 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, מבחינה ההרכב הכימי כל המלחים דומים. מלח שולחן ומלח ים גרוסים דק יותר. ל"מלח רץ" מוסיפים חומרים (כמו מגנזיום קרבונט) למניעת התגבשות. במלח דל נתרן יש פחות נתרן ובמקומו מוסיפים "מלח" אחר כמו מגנזיום או סידן. אם את ותיקה בפורום את יודעת שאני מתנגד לשימוש במלח. כדי להתקיים אנו זקוקים לגרם אחד של מלח בלבד ואת זה (ויותר) מקבלים מירקות, מוצרי חלב, ממרחים למיניהם, לחם, קורנפלקס וכד'. שנה טובה צביקה

29/09/2005 | 16:54 | מאת: הילה

ידעתי שאדם צריך לאכול קצת מלח, אבל לא חשבתי שעד כדי כך! הבנתי שעדיף להשתמש קצת, בגלל שהוא גורם, בין היתן, ללחץ דם גבוה. איזה מרכיב של המלח עושה את זה, הנתרן או הכלור?

29/09/2005 | 18:57 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא מופתע שאת מופתעת. קיים חוסר ידע רב בנושא. אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ואז אולי תהיי עוד יותר מופתעת (אבל עם הרבה יותר ידע). להלן מספר פרטים על נזקי המלח (בעיקר הנתרן - סודיום) התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר ובמשקאות קלים. נמצא, כי מלח גורם ל: • אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (אדימה) • אבדן גמישות כלי הדם, יתר לחץ דם • יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה • כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח • פגיעה בתפקוד הכליות • התרחבות החדר השמאלי של הלב • אסטמה, בריחת סידן • החמרה בתופעות PMS • נמצא קשר לרעלת הריון צריך רק גרם אחד ביום ולא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (בכפית יש 7 ג"ר). כיום רשויות הבריאות והתזונה בארצות הברית ממליצות לא לצרוך יותר מ 2.3 גרם נתן ביממה...! זה מוריד מיידית מהתפריט את הכל ה"חמוצים", פיצוחים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, "סלטים" וממרחים מלוחים, עוגיות מלוחות ועוד. שנה טובה ובריאה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית