ממתיק דקסטרוז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/09/2005 | 07:23 | מאת: אילן

שלום רב לפני מס' ימים רכשתי ממתיק חדש בשם סוכרלייט שנכתב כי מבוסס על סוכרלוז, להפתעתי גיליתי שמרכיב הדקסטרוז הוא 98.5% ואחוז וחצי בלבד סוכרלוז. שאלתי: האם אין כאן הטעיה והאם הדקסטרוז טוב יותר כממתיק משאר הממתיקים המכילים רכיבים אחרים ובכלל מהו הדקסטרוז. עלי לציין שאני נמצא ברמה גבולית של טריגליצרידים ולכן אני נזהר. בתודה אילן.

11/09/2005 | 18:35 | מאת: צביקה קורן

אילן שלום, אני מציע לך להימנע מהממתיק המלאכותי הזה ומכל שאר הממתיקים הסינטטיים. סוכרלוז (סלנדה באנגלית)נוצר מהכלרה (הוספת אטומים של כלור) של סוכר. זה מוצר חדש יחסית, אבל כבר יש דיווחים על נזקים שהוא גורם. צורתו הטבעית של גלוקוז (D-גלוקוז) מוכרת גם בשם דקסטרוז, במיוחד בתעשיית המזון. בהצלחה צביקה

11/09/2005 | 23:05 | מאת: דודו

דר' קורן שלום ומה עם הסוכרזית? נטול הציקלמט? תודה דודו

מנהל פורום תזונה טבעית