מרגרינה מול חמאה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/09/2005 | 14:19 | מאת: עמית

מרגרינה מול חמאה שלום לפורום, כל השנים אני יודע שיותר בריא למרוח על הלחם מרגרינה ולא חמאה (שומן רווי, שומן מן החי, כולסטרול,וכל הדברים הידועים). והנה הגיע לידי לאחרונה כתבה (מהאינטרנט כמובן) שאומרת את ההיפך. עיקרי הטענות בכתבה: * בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה. * אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד. * אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון. * לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים שמוסיפים אותם אליה. *טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים. · מרגרינה מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL (זה הכולסטרול הרע). · מרגרינה מורידה את ה- HDL (הכולסטרול הטוב). · מרגרינה מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין. והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת.... המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק! מה יש לכם לומר בנידון ? בתודה וברכה , עמית

06/09/2005 | 17:53 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, הציטוט הזה כבר הובא לפורום לפני מספר שבועות וגם אני קיבלתי אותו מספר פעמים במסגרת הסבבים האין סופיים באינטרנט. מרגרינה זה מזון פסול ומזיק! (פירוט הנזקים מופיע בפרק המאמרים באתר שלי בכתבה על :חומרים מזיקים במזוננו) אם אין תחליף אחר (אבוקדו, טחינה, שמן זית, חמאת בוטנים וכד') אפשר להשתמש עם מעט חמאה בהסתייגויות שציינת. צריך להבין שהמרגרינה "מחזיקה" את העוגות והעוגיות ונותנת להם את המרקם המיוחד. עוגיות שעושים עם שמן שומשום במקום מרגרינה, בריאות יתר, אבל לא נראות יפה. ויש לכך השלכות כלכליות מבחינת היצרנים (שכאמרו לא מוטרדים מההיבטים הבריאותיים של המזון שהם משווקים לנו). בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית