אז ככה...(ושאלה לצביקה)

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/08/2005 | 20:16 | מאת: פלפלת

ברנפלקס הם באמת ה-דגני בוקר הכי מומלצים, לדעתי, וזאת מתוך השוואה שערכתי. אפשר גם גרנולה (לא קלוייה ובלי תוספת סוכר) גם אחלה בתור דגני בוקר. יש ברנפלקס של חברת סופר קלאס, שלפי מה שהם כותבים- מצויינים מבחינה תזונתית (רק 38 גר' פחמימות לעומת 50-60 בדגנים אחרים, מעט נתרן וכמות גדולה יותר של וויטמינים בהשוואה לאלה של תלמה) אגב, אם כבר מדברים על דגני בוקר- ראיתי שכתוב על ברנפלקס מתוצרת X "קמח חיטה מלאה, סובין חיטה" ועל ברנפלקס מסוג Y "חיטת סובין, קמח חיטה" יש הבדל? והאם העובדה שכתוב קמח חיטה בלבד עדיין אומר שהיא מלאה? (למיטב ידיעתי, ברנפלקס הוא קורנפלקס לכל דבר-מלבד העובדה שהחיטה ממנו עשוי מלאה בלבד לעומת קמח מעובד בקורנפלקס רגיל)

22/08/2005 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

ברנפלקס עשוי מחיטה ומסובין חיטה. אם לא כתוב קמח מחיטה מלאה - זה קמח לבן. קורנפלקס עשוי לרוב מקמח תירס (corn = תירס...) אכן כדאי שיהיה מקמח מלא, עם מעט סוכר ומעט מלח. יש בחנויות טבע ברנפלקס של חברת "אדמה" "ללא סוכר" (= מעט סוכר)

מנהל פורום תזונה טבעית