אוכל קפוא, משומר, מבושל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/07/2005 | 13:11 | מאת: יעל

שלום, אני מתעניינת בתזונה וקוראת חומר רב בנושא, רציתי לדעת האם יש שוני בערך תזונתי של מזון קפוא לעומת מבושל. האם גם מזון קפוא מכיל חומרים משמרים? ברור שעדיף מזון טרי, אבל לדוגמא גרגירי חומוס - עדיף לאכול קפוא במקום משומר? מה התהליך אותו מזון קפוא עובר ומה הערך התזונתי שלו לעומת יבש אותו אני אכין? אודה על תשובה מקיפה

12/07/2005 | 13:27 | מאת: תוספת

12/07/2005 | 18:09 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, במסגרת הפורום אין מקום וזמן ל"תשובה מקיפה". מזון משומר צריך להיות בעדיפות אחרונה בגלל החומר המשמר והמלח הרב שיש בו. מזון קפוא מוכן זאת פשרה אפשרית (סנפרוסט וכד'), אבל לא ברור איזה חומרים מוסיפים כדי שזה יראה "יותר ירוק מירוק" ויותר טרי מטרי.... עדיף לבשל חומוס או אפונה, להקפיא בשקיות קטנות ולהפשיר כל פעם. כמובן שבישול ואכילת המזון המבושל באותו יום היא הבחירה המוצלחת ביותר. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית