כיב קיבה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אודה להנחיה כללית לתפריט לחולה כיב קיבה. האם מותר קטשופ (מכיל חומץ), דגנים (מיזלי - שמים בחלב והופף לדייסה), עגבניות, ענבים, כרוב, בשר הודו? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
דביר שלום, אנחנו לא נותנים מתכנים ותפריטים בפורום ובמיוחד לא לטיפול במחלות. כדאי לקבל יעוץ אישי מתזונאית קלינית או מנטורופט/ית. באופן כללי כדאי מאד להימנע ממזון שגורם לחומציות יתר בקיבה כמו: קקאו, קטשופ, סוכרים, מלח, מטוגן, צבעי מאכל, בשר אדום וכד'. כדאי להוסיף לתזונה מזון מבושל עם ירקות כתומים, ירקות ירוקים, שקדים ואגוזים. כדאי להקפיד על צירופי מזון. בהצלחה צביקה