צריכת חלבון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה יש לי שאלה לגבי צריכת חלבון: אם חשיבות החלבון קשורה רק לחומצות האמינו החיוניות שמפיקים ממנו, אז לפי החישוב שלי ניתן להגיע לצריכת החומצות גם עם אכילת פחות מ- 0.8-1 גרם חלבון לק"ג שריר (הכמות המומלצת). זאת בתנאי שאוכלים חלבון איכותי, המכיל ריכוז גבוה של החומצות החיוניות. אז מה יותר חשוב "לספור": חומצות אמינו חיוניות או גרמים של חלבונים? בסה"כ, הרי צריך בין 8-12 מ"ג מכל חומצת אמינו חיונית לכל קילוגרם גוף. אשמח לקבל הסבר
מעוז שלום, אתה קצת מתבלבל... כל החלבונים מהחי (בשר, ביצים, דגים, חלב) הם חלבון "מלא" - יש בהם את כל 22 חומצות האמינו (החיוניות ואלה שאינן חיוניות). הצמחונים צריכים לעשות שילובים. לדוגמה: שילוב של דגן וקטניה (למשל עדשים עם אורז - מג'דרה) גם כן נותן חלבון מלא. לגבי הצריכה היומית הדרושה, הטבעונים טוענים שצריך רק 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף ואילו התזונאים הקונבנציונלים ממליצים על 0.8 גרם. לצערי בתזונה המערבית הממוצעת יש הרבה יותר מ 1.5 גרם ביום ובדיאטת החלבונים המסוכנת יש אף יותר מכך. בהצלחה צביקה