רטבים ותיבול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/06/2005 | 09:47 | מאת: לימור

אני מאוד אוהבת ירקות מבושלים-מוקפץ או מאודה. אני יכולה לאכול זאת כל יום וכל היום. האם זה בסדר ובריא? האם כשאני מוסיפה לירקות רטבים (סויה, סצ'ואן, חמוץ-מתוק) ומתבלת בתבלינים ושמן זית-ערכם הקלורי עולה? בד"כ אני מוסיפה כף-שתי כפות. האם ארוחת צהריים שלי יכולה להכיל רק ירקות מבושלים באיזו כמות שאני רוצה (במידה ואני שומרת)?

02/06/2005 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, כל התזונה המאקרוביוטית (שמקורה בסין) מבוססת על ירקות מוקפצים ומאודים. בעיני זה לא כל כך מאוזן, כי צריך גם ירקות ופירות חיים כדי לקבל ויטמינים שנהרסים בחום. לגבי הערך הקלורי - כל הוספה של גרם שמן מוסיפה 9 קלוריות לתבשיל. מכאן תעשי את החישובים של הערך הקלורי. עם זאת, אסור לוותר על שמן בתפריט היומי. אני לא ממליץ לבסס את ארוחת הצהריים רק על ירקות. כדאי להוסיף חלבון, קטניה או דגן. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית