מהמקור או בנפרד ?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/05/2005 | 01:17 | מאת: גיל

יש לי בעיה מוסרית עם אכילת בשר, לכן אני לא אוכל בשר. אני לא מרגיש הכי בסדר לאכול גם דגים, אבל פחות מפריע לי. שאלתי היא, מכיוון שידוע שחומצות השומן כמו Omega3 הן כנראה המרכיב החשוב ביותר בדגים (מסויימים או כולם), האם נטילת חומצות השומן בצורה של גלולות נותנת את כל היתרונות של אכילת דגים, או שרק אכילת דג ממש נותנת את מלוא היתרונות הבריאותיים? כמו"כ רציתי לדעת אם אותן חומצות שומן אמורות נמצאות גם בפירות ים. תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
21/05/2005 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

גיל שלום, אם אתה צמחוני מטעמי מוסר, אתה יכול לקבל את חומצת השומן אומגה 3 מאכילה יומית של פשתן טחון (1 - 2 כפות). בנוסף אפשר לקבל בכדורים המכילים שמן דגים. בהצלחה צביקה

21/05/2005 | 10:39 | מאת: גיל

תודה על תשובתך. הייתי רוצה לחדד את השאלה בנקודה אחת: האם הוכח מחקרית כי אומגה 3 הוא-הוא המרכיב *היחידי* החשוב כל כך באכילת דגים, או שמא ייתכנו מרכיבים חשובים אחרים להם עדיין איננו מודעים ? שאלתי נובעת מכך שבנושא הבשר נעשו מחקרים רבים ש(לפי הבנתי) הגיעו למסקנה שמלבד B-12 אין הכרח כלל באכילת בשר. לעומת זאת בנושא הדגים (שוב לפי הבנתי) לא נעשו מחקרים רבים בנושא אם בכלל. הרי בכל יום אנו נתקלים בתגלית חדשה כי מזון זה וזה מכיל חומר זה וזה והתגלה כי זה חשוב מאד לבריאות. זה שדגים בריאים מאד - נבדק והוכח. אך האם נעשה אי פעם , למשל, מחקר שהשווה בין מצבם הבריאותי של נבדקים שאכלו כמות מסויימת של דגים לעומת נחקרים שנטלו כמות זהה של Omega 3 ולא אכלו דגים ? תודה, גיל

מנהל פורום תזונה טבעית