עזרה בעבודה בבקשה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/05/2005 | 19:00 | מאת: מכיתה ט'

שלום יש לי עבודה בתזונה והמורה שאלה אותנו שאלה: איזה חומרים מספקים לנו אנרגיה ומה אפשר לאכול כדי לקבל את כמות האנרגיה הדרושה? אני מחפשת בספר לימוד וגם חיפשתי בגוגל ואני לא מוצאת תשובה... אז אם תוכלו בבקשה לעזור לי כדי שאני אצליח בעבודה... תודה

02/05/2005 | 22:12 | מאת: חן

אני מצרפת לך קובץ על אבות המזון פחמימות- תפקידן העיקרי הוא לספק לגוף את מרב האנרגיה הדרושה לקיום ולפעולה, אצל ילדים ובני נוער- לגדילה. הפחמימות (בעיקר המורכבות) מעלות את רמת הסרוטונין במוח ובכך תורמות לתחושת שובע ממושכת. בפחמימות שתי קבוצות עיקריות: פחמימות מורכבות ופחמימות פשוטות. פחמימות מורכבות- פחמימות אלה עוברות עיכול וספיגה איטיים יחסית, הן נספגות לזרם הדם בקצב מתון ולכן תורמות לתחושת שובע ממושכת. בקבוצה זו נמנים: לחם, אטריות, שיבולת שועל, פתיתים, בורגול, כוסמת, תירס, אורז ועוד. רצוי לכלול מזונות אלה בתפריט היומי ולצרוך אותם במשך היום ולא בארוחה אחת. פחמימות פשוטות- (סוכרים פשוטים) פחמימות אלה עוברות תהליכי עיכול וספיגה מהירים, נספגות לזרם הדם בקצב מהיר וגורמות לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם. לקבוצה זו שייכים: סוכר, דבש, ריבה, דברי מתיקה, משקאות קלים, בירות ויינות. כדאי להימנע מצריכתם ככל האפשר. פירות ומצי פירות הם מזונות המתנהגים בצורה דומה לפחמימות הפשוטות ולכן מומלץ להגביל את צריכתם. סיבים תזונתיים- הסיבים התזונתיים (קיימים סוגים רבים) הם תת משפחה של הפחמימות. הסיבים אינם נספגים בגוף, מקנים תחושת שובע ומומלץ לכלול אותם בארוחות. הסיבים מצויים במזונות שמקורם בצומח: קליפות של פירות וירקות, דגנים מלאים (אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל) וקטניות. הסיבים נחלקים לשתי קבוצות- סיבים בלתי מסיסים- מסייעים לפעילות מעיים תקינה ומצויים בפירות, בירקות ובדגנים מלאים. סיבים מסיסים- ממתנים את העלייה ברמת הסוכר והכולסטרול בדם ומפחיתים את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם ומשפרים את איזון הסוכרת. השפעתם באה לידי ביטוי שעתיים אחרי הארוחה. מקורם בעיקר בקטניות ובסובין שיבולת שועל. ואני חושבת שתמצאי שם כל מה שאת צריכה .

מנהל פורום תזונה טבעית