פחמימות רב- כהלים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לכם! אני מנסה להבין שוב ושוב מה ההבדל בין פחמימות רגילות מורכבות או לא לפחמימות רב- כהלים (אם בכלל) . מה זה פחמימות רב-כהלים? האם יש להן השפעה על רמת הסוכר בדם?
כנרת שלום, לסוכרים כוהליים (לדוגמה: סורביטול, קסליטול וכד') יש מבנה כימי שונה מגלוקוז (חד סוכר), סוכרוז (דו סוכר) ופחמימות מורכבות (רב סוכר). העניין הוא שהם מתוקים פחות מסוכר רגיל והיתרון בשימוש בממתיקים כאלה הוא בכך שהם נספגים פחות, ורמת הגלוקוזה בדם אינה עולה באופן משמעותי בעקבות השימוש בהם. עם זאת הם עלולים לגרום לגזים ולהפרעות עיכול קלות. חג שמח צביקה
אני רוצה לדעת מה זה אומר כשכתוב שתי קטגוריות באותו מצרך המזון: רב כהליים שאר פחמימות מה זה אומר? כמה פחמימות זה אומר שיש?