ירקות כתומים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה , שלום "חשוב וחיוני לצרוך שמנים במהלך היום במיוחד בארוחות בהן קיימים ירקות או פירות כתומים. הכתומים והצהובים מכילים פרו-ויטמין A הזקוק לסביבה שומנית לשם ספיגתו. " זהו ציטוט ממך. זכורני כי התייחסת לשמן ואופן הפקתו. אנא הזכר באיזה שמן עדיף להשתמש בהקשר זה , ובכלל ? בברכת לב שמח ופנים מאירות אמנון
אמנון שלום, למהדרין אני ממליץ לצרוך שמן צמחי, אורגני מכבישה קרה (זית, שומשום, ענבים, חמניות, פשתן וכד'). אישית אני מעדיף שמן זית "כתות מעולה" (extra virgin ). חשוב שאחוז החומציות לא יעלה על 1%. השמן רגיש (מתקלקל) לחום, אור ואוויר ולכן כדאי לקנות בקבוק כהה או שחור, קטן או בינוני (לא פח גדול), לשמור שיהיה סגור ולאחסן במקום אפל וקריר (לא במקרר). חג שמח צביקה
הנה אתר דיאטה שנתקלתי בו. יש שם מאמר על משמעות צבע המזון שאנו צורכים.
סליחה , שכחתי את הכתובת של אתר דיאטה . http://www.shapeworks.co.il/