עוד שאלה...

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/04/2005 | 13:02 | מאת: Xבייר

בהמשך לשאלה הקודמת שלי (יש לי טחורים ורציתי לדעת איזה מאכלים כדאי לאכול), קראתי את המאמרים בנוגע לאוכל שכדאי או לא כדאי לאכול, אבל שמתי לב שאין דיבור כל כך בקשר למזון יותר "כבד"... הכוונה שלי היא, למשל בארוחת צהריים - איך אני יודע איזה מזון כדאי לי לאכול ואיזה להמנע ממנו? (למשל האם להמנע מלאכול נקניקיות, או צ'יפס ולאכול עוף - או אולי בכלל להמנע מבשר?) תודה, חג שמח. :)

19/04/2005 | 16:24 | מאת: צביקה קורן

מבחינה בריאותית כדאי מאד להימנע מבשר בקר, נקניקיות, המבורגר וצ'יפס. גם רשויות הבריאות הרשמיות בארצות הברית כבר הבינו זאת ומנחות בהתאם. מבחינת עצירות את/ה צריך להבין שכל מזון שאין בו סיבים תזונתיים גורם לעצירות. בחלבון מהחי (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב) אין סיבית תזונתיים! גם בקמח לבן אין סיבים. לכן, אם אתה חייב לאכול אוכל "כבד" תאכל אותו עם סלט ירקות ושמן זית. כדאי להעדיף, עוף רזה, דגים, ביצים ומוצרי חלב.

20/04/2005 | 08:38 | מאת: בלה אגמון

כן אבל , לא כל אחד בנוי להמנע מבשר בקר ואני נגד להטיף לזה ,כי לא גוזרים גזרה שקשה לעמוד בה. אני דוגלת באיזון ומתינות גם בבשר בקר יש דברים בריאים ואם אתה אוהב, אין נזק מיוחד לאכל בשר בקר כשאתה צעיר, אין לך כולסטרול ואתה אכל אותו לעיתים רחוקות. אני מסיכמה עם צביקה שבגדול כדאי לאכל פחות ופחות בשר ולעבור לדגים קטניות ודגנים שונים, אבל חשוב מאד להתאים את המעבר לבן אדם ולעשות אותו נכון ובהדרגה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית