עבור בלה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום בלה ברצוני לשאול על לחם שיפון מה מייחד אותו שהוא כל כך מומלץ? שאלה שנייה ואני מתנצלת על הבורות מראש,קניתי לחם שיפון מלא 100% של חברת"אדמה " אורגני- יקר ולדעתי גם מאוד טעים, אפילו ילדיי נהנו מטעמו אך מבחינה קלורית כיצד אני מחשבת מ"ס קלוריות לפרוסה אם השקית מכילה 650 ג"ר ול100 גרם 213 קלוריות(אינני יודעת כמה ג"ר פרוסה אחת) מאוד חשוב לי לדעת שכן אראה את הדיאטנית שלי רק בעוד שבועיים ומיכיוון שלפי נתונייה נישאר לי להוריד עוד6 וחצי ק"ג על מנת להיות בטווח הנורמה. שאלה נוספת החלפתי מעט את התפריט ואוכלת בארוחה העיקרית צהריים 3 פרוסות לחם שיפון ,אבוקדו בינוני + ביצה + 3 כפות טחינה- האם זה אפשרי במקום המנה של הדג(אני צימחונית והתחלתי דג סלמון בתנור רק בזכות הדיאטנית זה מאוד מסייע ומשביע אשמח לתשובה בהקדם יעל גילעדי.
שלום רב, שיפון הוא קמח מלא בעל רכיבים תזונתיים חשובים כמו סיבים וטמינים ומינרלים. בקשר לחישוב קלוריות פשוט תשקלי את הפרוסה ותחשבי. ארוחת הצוהרים כתחליף היא אפשרית בהחלט רק חשוב שתגווני. אני מאד מציע לך לא לספור קלוריות זה עלול ליצור מצב של רצון לפרוק כל עול אחרי שתגיעי למשקל הנורמאלי שלך. החלק החשוב ביותר הוא השמירה.
נניח שכל פרוסה שוקלת 40 ג"ר אולי 35 ג"ר אין אמצעי לשקילה אז בכל זאת איך מתבצע החישוב, זה נראה שכל פרוסה לפחות90 קלוריות בכל בבקשה תעזרי לי.