למה עדיף קמח כוסמין על קמח רגיל?- מה זה בדיוק?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/04/2005 | 09:34 | מאת: neomig

לאחרונה כשביקרתי חברים בגרמניה, אכלתי לחם שאור שאפו מקמח שיפון וקמח מלא של DINKEL. חזרתי כשבאמטחתי השאור- מוכנה לאפות את הלחם כאן. יצאתי לחיפוש אחרי ה-DINKEL. התברר לי שזה קמח כוסמין. מצוידת באוצר יצאתי לדרך. יצא לחם מדליק אבל בהיר יותר מהמקור ולח יותר. נראה לי שקמח הכוסמין שקניתי לא היה קמח מלא ..... האם הגיוני? היכן מוצאים קמח כוסמין מלא, ואיפה מוצאים זרעוני כוסמין לא טחונים? והאם DINKEL=SPELT=כוסמין? תודה

05/04/2005 | 11:18 | מאת: shoshke

גם אני מעוניינת לדעת מהו קמח כוסמין ובמדויק אודה אם תענו לי.

02/05/2008 | 12:17 | מאת: מלי

האם קמח כוסמין מותר לחולי צליאק?

26/04/2010 | 00:09 | מאת: ישראלית

אני משמתמשת בSPELT כבר כמה שנים לאיפיית לחם. אני מגיע בקרוב מאוד לארץ ומנסה לבדוק איזה קמח זה בעברית.נראה לי שזה קמח קוסמין. אודה מאוד אם תעזרו לי למצוא קמח זה באיזור חיפה כדי שגם בארץ אוכל לאפות את לחמי. במידה ואפשר לקנות מוכן אשמח לדעת גם היכן בחיפה. המון המון תודות !!!

מנהל פורום תזונה טבעית