למה עדיף קמח כוסמין על קמח רגיל?- מה זה בדיוק?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה כשביקרתי חברים בגרמניה, אכלתי לחם שאור שאפו מקמח שיפון וקמח מלא של DINKEL. חזרתי כשבאמטחתי השאור- מוכנה לאפות את הלחם כאן. יצאתי לחיפוש אחרי ה-DINKEL. התברר לי שזה קמח כוסמין. מצוידת באוצר יצאתי לדרך. יצא לחם מדליק אבל בהיר יותר מהמקור ולח יותר. נראה לי שקמח הכוסמין שקניתי לא היה קמח מלא ..... האם הגיוני? היכן מוצאים קמח כוסמין מלא, ואיפה מוצאים זרעוני כוסמין לא טחונים? והאם DINKEL=SPELT=כוסמין? תודה
גם אני מעוניינת לדעת מהו קמח כוסמין ובמדויק אודה אם תענו לי.
האם קמח כוסמין מותר לחולי צליאק?
אני משמתמשת בSPELT כבר כמה שנים לאיפיית לחם. אני מגיע בקרוב מאוד לארץ ומנסה לבדוק איזה קמח זה בעברית.נראה לי שזה קמח קוסמין. אודה מאוד אם תעזרו לי למצוא קמח זה באיזור חיפה כדי שגם בארץ אוכל לאפות את לחמי. במידה ואפשר לקנות מוכן אשמח לדעת גם היכן בחיפה. המון המון תודות !!!