שקדים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רציתי לדעת האם לקליפת השקד (הטיבעי לא בתנור) יש איזהו ערך תזונתי - סיבים או כל דבר אחר או שזה ממש משהו לא בריא ואין בה שום תועלת ועדיף לקלפה בנוסף אם אני משרה את השקד במיים חמים (כדי לקלפו אח"כ) האם הוא מאבד משהו מערכו התזונתי? ובנוסף האם יש בעיה בשתית המיים שבהם השקד הושרה?
לקליפה אין ערך תזונתי ויש בה קצת ציאניד - לכן כדאי להשרות במים רגילים - לא חמים למשך 4 - 8 שעות, לקלף ולאכול לבריאות עם פרי. אין צורך לשתות את המים בה משרים את השקדים