אנמיה ממחסור בברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, בבדיקות דם שעשיתי, נמסר לי ע"י רופאת המשפחה כי נמצאתי אנמית ממחסור בברזל. שאלתי הראשונה היא כיצד רשום הברזל ברשימת תוצאות הבדיקות? במה מתבטאת אנמיה זו? אני בת 35, מאד פעילה, מתעמלת באופן קבוע במכון כושר, סטודנטית ועובדת במשרה מלאה ודואגת מאד לתזונה שלי. אני תורמת דם באופן קבוע ומעולם לא הרגשתי רע לאחר מכן (תרמתי לאחרונה לפני 3 חודשים והבדיקות הן מלפני שבוע). מה עלי לצרוך ע"מ לשפר את המצב? (אני לא "מתה" על ויטמינים ומעדיפה לאכול אוכל מזין). תודה.מ.ש.
אם את לא צמחונית את יכולה להעלות את רמת הברזל על ידי כבד בקר או עוף. מזונות מן הצומח המכילים ברזל: ירקות ירוקים, תאנים, שומשום וטחינה, שקדים, מולסה. חשב להימנע מחומרים המפריעים לספיגת הברזל כגון: קפה, תה, קקאו, קולה וכד'. האינדיקציה למחסור בברזל מתקבלת מרמות נמוכות של פריטין והמוגלובים בדם.
חן חן על התשובה המהירה, הערכים הנמוכים (מחוץ לסוגריים) שנמצאו אצלי הם כדלהלן: HGB=11.3, HCT=34.6, MCV=76.7, MCH=24.9 PT-INR=1.0 והערכים הגבוהים הם: RDW=18.1, EOS=7.7%, EOS.ABS=0.54. אוסיף כי אינני צמחונית וביום אני שותה שתי כוסות נס קפה, הרבה מים ומים חמים עם נענע/מקל קינמון וסוכר, ללא תיון. לאן בכל זאת נעלם הברזל? האם ניתן להחזירו ע"י הגברת אכילת המוצרים שציינת או שיש חובה להוסיף כדורים (נרשמו לי כדורי פריפול אבל אני מעדיפה דברים טבעיים). לתשובתך אודה מ.ש.