לצביקה - טחינה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יותר קליפה יש כי מדובר בשומשום מלא אבל ראיתי שאתה גם מבדיל בין טחינה משומשום מלא לבין חמאת שומשום אז מה בכל זאת ההבדל? או שזה אותו הדבר? האם כאשר רשום טחינה זה יותר מדולל או משהו כזה וחמאת שומשום יותר מרוכזת למרות שבשני המיקרים מדובר במוצר גולמי? האם יש דרגות שונות ל"מלאות" של השומשום? אנא פרט והסבר כפי יכולתך זה די מסקרן אותי האם לצורך הכנת טחינה למשל זה לערבב חמאת שומשום עם מיים או טחינה גולמית מלאה עם מיים וזה אותו הדבר או שכאן רצוי טחינה גולמית מלאה ולא חמאת שומשום ומדוע
חמאת שומשום היא יותר "גסה" מטחינה וכל מכילה יותר סידן וחלבון. את שני הסוגים כדאי לקנות בחנות טבע, רצוי מגידול אורגני. אפשר לקחת בכפית מהצנצנת ולאכול או לערבב עם דבש ולקבל חלבה בריאה, או להוסיף למרק ירקות במקום שמן, או לערבב עם מים, שום, פטרוזיליה, לימון וכמון ולקבל מטבל טחינה. בהצלחה צביקה אפש