יוגורטים וחיידקים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת מה ההבדל בין LGG (ביוגורט של תנובה) לבין ביפידוס לונגום (ביוגורט ביו-פרו של שטראוס) או בחידקים האחרים ביוגורט של שטראוס הוא ביו רגיל מי מהם עדיף? בנוסף אם אני מערבבת חלב עם היוגורט האם זה פוגם בחידקים ? מה עם החלב הוא חם? מה ההבדל בין בביו-פרו לבין הביו הרגיל - מבחינת תוספת החיידק ביפודוס לונגום ועד כמה זה משמעותי מבחינת התועלת התוזנתית לקחת ביו-פרו ולא ביו רגיל?
מה לגבי היוגורטים בהם לא מצויין ברכיבים על תוספת חידיקים האם זה אומר שאין בהם חיידקים האם הם כמו חלב רגיל או מעדן לבן רגיל?
בעבר אכלנו יוגורט בלי תוספות וידענו שיש בו חיידקים ידידותיים. היום מוסיפים חיידקים (פרוביוטיקה). יש מעל 10 סוגים של חיידקים ידידותיים שחלקם נמצאים באופן טבעי ביוגורט וחלקם מוספים. אני דווקא ממליץ לאכול יוגורט עיזים אורגני ללא תוספות, אבל גם כל ה"ביו" וה"PRO", וה LGG הם בסדר. כדאי לגוון מבחינת הסוגים ולא להיצמד לסוג אחד לאורך זמן.