תזונה ללא מלח
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני מחפש פתרונות פשוטים כיצד לבשל ללא מלח כלל (ושעדיין יהיה אכיל :) האם יש תחליפי מלח "אמיתיים"? (לא מלח דל נתרן וכ') האם תבלינים כגון קארי או חוואיג' טובים לשימוש? תודה...
רונן שלום, אני מקווה שאין בעיה בריאותית רצינית שגורמת לך לרצות לאכול ללא מלח. אני מברך אותך על הצעד הזה ומציע לכל מי שבריאותו יקרה לו להפחית את כמות הנתרן בתזונה ל 2-3 גרם ביום. את כל כמות הנתרן הדרושה (ויותר) אפשר לקבל מגבינות, לחם, חומוס, גרנולה, קורנפלקס, ירקות שורשיים וכד' על נזקי המלח תוכל לקרוא באתר שלי. לשאלתך, עצם ההימנעות ממלח תאפשר לך להכיר את הטעמים השונים של המזון כגון: עגבנייה, אבוקדו, תירס, תפוחי אדמה וכד'. רובנו ממליחים את המזון לפני שטועמים. למזון מבושל שחייב תיבול אתה יכול להוסיף תבלינים "מתונים" כמו זעתר (טבעי ללא מלח), בזיליקום, מיורן, אורגאנו, טימיה, כמון, שום, בצל. כורכום מומלץ בשל התכונות האנטי סרטניות שלו וג'ינג'ר (זנגביל) מועיל למערכת העיכול אגב, אני נמנע ממלח כבר מספר רב של שנים, מרגיש מצויין ונהנה מהאוכל. בהצלחה צביקה