ערך גליקמי של ארוחה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/03/2005 | 12:19 | מאת: שמרית

שלום! אכלתי היום חתיכת פאי שוקולד, עם בערך 500 קלוריות. מיד לאחר מכן, עלה בי רעיון- אם אני אוכל ביצה אחת ומלפפון מיד אח"כ- גם אוריד את הcraving שלי לעוד חתיכה, וגם כך אוריד את הערך הגליקמי הממוצע של מה שאכלתי באותה ארוחה(כן, אכלתי פאי במקום ארוחה...מה לעשות- זה המון קלוריות!!!) ואולי כך אגרום לפחות אינסולין להשתחרר. האם ההנחה שלי נכונה?

02/03/2005 | 22:05 | מאת: צביקה קורן

לא! הערך הגליקמי מתייחס לכל סוג מזון בנפרד.

04/03/2005 | 01:39 | מאת: שמרית

למה? הרי כל מזון הוא בעצם תערובת, ולא תרכובת!כלומר,אם תיאורתית היינו מכינים פאי ממלפפון , ביצה ושוקולד- הערך הגליקמי של הפאי הוא נמוך יותר מאשר ללא המלפפון והביצה. אז מה ההבדל אם אוכלים אותם בנפרד, לבין אם אופים אותם בנפרד?(אני מתכוונת אם אוכלים שניות ספורות אח"כ, או לפני כן). והרי, הערך הגליקמי הוא מדד לכמה אינסולין משתחרר בדם. אם במעי מגיע שוקולד(כמובן מופרד לחלקיקיו), יחד עם הסיבים התזונתיים והחלבון, זה אמור להאט מעט את הספיגה, ואחוז הסוכר המגיע לדם נמוך יותר, מכיוון שהוא לא נספג בבת אחת, וגורם לpeak חד, אלא למשהו יותר מתון, הלא כן? אם לא, אז כיצד אכילת לחם מקמח מלא שונה, מבחינת הערך הגליקמי, מלחם מקמח לבן רגיל? הרי, ההבדל העקרוני ביניהם הוא קיום הסיבים התזונתיים, המונעים peakים של אינסולין.אשמח לקבל הסבר, תודה!

מנהל פורום תזונה טבעית