עדשים כתחליף לחלבון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/03/2005 | 18:27 | מאת: מירה

אני צמחונית ולאחרונה הפסקתי לאכול את מוצרי סויה וטופו של טבעול וזוגלובק שהיוו תחליף לבשר עבורי, כי הם לא היו טובים לי ותעשייתיים מידי. אני מחליפה אותם בעדשים אדומים ובעדשי מש- האם זהו תחליף חלבוני מספק? אשמח לקבל תשובה. (בנוסף להם אני אוכלת באותה ארוחה גם פחמימה- בד"כ אורז/חיטה מלאה)

01/03/2005 | 19:25 | מאת: בלה אגמון

שלום זה תחליף טוב אבל כדי שלא יווצרו חסרים עלך לגוון במקורות החלבון שלך. תאכלי קינואה, אמרנט, סוגים נוספים של קטניות כמו שעועית שחורה, מנומרת כמו כן כדאי לנסות טופו, טמפה . צביקה תוסיף בבקשה.

01/03/2005 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

מירה שלום, טוב שהפסקת לצרוך חלבון מעובד תעשייתי. ארוחה המורכבת מקטניות ודגן מלא מספקת את כל חומצות האמינו החיוניות (חלבון מלא). בנוסף את יכולה לצרוך שקדים ולהעשיר אותם עם זרעונים טחונים של שומשום, דלעת חמניות או פשתן. גם בטחינה ובטופו יש חלבון. האם את אוכלת מוצרי חלב וביצים? אם כן אז ממש אין בעיה, אבל גם בלי זה יש מספיק חלבון. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית