דיאטת אתקינס.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לבלה וצביקה שלום! השבוע התחלתי דיאטה בהמלצת נטורופת שנראה לי שמשלבת מס' מרכיבים. 1. לפי סוג הדם. יש לי סוג דם O+ .עפ"י מזונות שמותר או אסור לאכול.בעיקר מותר ירקות ובשר. ואסור מוצרי חלב ודגנים. 2. עם מרק כרוב (בד"כ נקרא דיאטת בי"ח). 3. עפ"י חישוב פחמימות לא יותר מ70 גרם ביום. כמובן שבנוסף אסור לאכול אוכל בשמן שרתח סוכר שוקולד או שמרים. ובנוסף מומלצת פעילות ספורטיבית. עלי לרזות כ-20 ק"ג. גובהי 175ס"מ ומשקלי 86 ק"ג. בנוסף אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז וחרדות, ואותו נטורופת טוען שהטיפול שלו אף יעזור בכך. בנוסף קיבלתי תוספי מזון כגון: אסידופילוס, ויטמין B, אומגה 3, תערובת צמחים ומומיו (הינו חומר מהרי האימליה שמכיל את כל המינרלים הדרושים). השאלה האם דיאטה מסוג כזה אולי גורמת לירידה מהרה, אך האם לאחר הירידה לא תהיה עליה מהירה. האם זה באמת יפחית לי את סף החרדה ואת תסמונת המעי הרגיז כפי שהוא טוען שיש לי חוסר איזון בין מערכת העיכול למערכת העצבים. שכחתי לציין שהנני נוטלת ציפראלקס מזה 8 חודשים. חודשיים קודם לכן נטלתי קסנקס שזה הביא לעליה משמעותית במשקל כ-10 ק"ג. והפסקתי לעשן באפריל 04. היום זה יומי הראשון לדיאטה אני רק רוצה לוודא שלא אעשה לעצמי נזקים. בברכה דליה.
שלום דליה ושבת שלום . לפי הסיפור מקרה שהבאת לי כאן ההבחנה שגם הנטורופט שאת מטופלת אצלו היגיע איליה היא תסמונת המעי הרגיז . תסמונת המעי הרגיז הוא מצב שבו אין שום ממצאים לבעיה מבנית במערכת העיכול או בעיה תפקודית במערכת העיכול אלא הבעיה היא יותר עצבית כיוון שמערכת העיכול שבמערכת העיכול שלנו יש חיישנים שמחוברים למערכת העצבים המרכזית ותפקידם להעביר כל הזמן מסרים למערכת העצבים המרכזית . בתסמונת המעי הרגיז כתוצאה מגורמי מתח כגון : עצבנות , חרדה , פחד וכולי ישנה פעילות מוגברת של החיישנים מה שגורם לכיווצים ולמיחושים במערכת העיכול כגון : כאבי בטן בלתי מוסברים , פעילות מעיים מוגברת שגורמת להליכה לשירותים הרבה פעמים ביום ,שילשולים ,עצירות ופעמים צרבות. הטיפול הקונבנציונלי כמו שכבר נתנו לך הוא באיזון מערכת העצבים והרגעתה (ציפרלקס ,קסנקס) ואכן כן כיוון שאנו עוסקים פה באיזון הורמונלי אז אחת מן התופעות הלוואי הוא השמנה אבל אנו הופכים להיות יותר רגועים. הטיפול הנטורופטי(תזונתי )מתחלק לשני חלקים. א. כדי להוריד את רמות המתח את יכולה לעשות סדרה של בין5-10 טיפולים במגע (הניסיון שלי טוב ברפלקסולוגיה )שהמטרה היא איזון מערכת העצבים מבחינה הורמונלית והרגעת הגוף. ב. כפי שאמר לך הנטורופט להמשיך בתזונה שלא תגרום לבעיות עיכול עצירויות ושילשולים ופה מה שהנטורופט נתן לך הוא אכן תקין ומה שאת צריכה לעשות הוא להתמיד בזה . ג. פעילות גופנית יומית של 45 -50 דקות של הליכה משוחררת רפויה ללא מחשבות ודאגות את יכולה בזמן ההליכה להאזין למוזיקת רקע מדיטאטיבית שגם יכולה לעזור בהרפייה ד. ביצוע תרגילי נשימות בשכיבה על הגב רגליים ישרות לקחת אויר דרך האף אל הבטן ולהוציא אויר דרך האף ללא מאמץ כל נשיפה משתחרר עוד מתח מן הגוף והגוף נהיה יותר רפוי . את הפעולות הנל את יכולה לעשות ללא קשר לתרופות שאת לוקחת בכל מקרה רצוי וחובה להתייעץ עם הרופא לפני הורדת התרופות הפסיכיאטריות . בברכת בריאות טובה אופטימיות והרבה רוגע שי.
דליה שלום, אני לא מתלהב מדיאטת חלבונים. אולי תראי ירידה במשקל אבל העליה תהיה מהירה יותר. חשוב מאד לאמץ תזונה שיש בה את כל אבות המזון בצורה מאוזנת ושתוכלי להתמיד בה לאורך זמן (למשך כל החיים) ובדיאטה הזאת לא ניתן להתמיד לאורך זמן. דיאטת מרק כרוב - ממש גרועה ומזיקה. תזונה לפי סוג הדם - שנוייה במחלוקת. אגב, חוסר בדגנים עלול להגביר מצבים של חרדה. חלק מהאנשים המבצעים דיאטת אטקינס סובלים מחרדות וממצבי רוח. וכמו שבלה תמיד אומרת חשוב גם ההיבט הנפשי והתמיכה, במיוחד עבורך. כמובן שזו דעתי האישית. את צריכה למצוא מטפל שאת סומכת עליו (מתחברת אליו) ואולי כבר מצאת והנטורופת שלך הוא האיש. בהצלחה צביקה